Veel gestelde vragen over de Profnar®

  • Wat doet een Profnar®?
  • Voor welke vraagstukken huur je een Profnar® in?
  • Hoe lang blijft een Profnar® in een bedrijf?
  • Welke opleiding volg je om Profnar® te worden?
  • Kan ik ook Profnar® worden?

Wat doet een Profnar®?

Hierover heb ik een filmpje gemaakt. Daarin leg ik uit wat de Profnar® doet.
https://youtu.be/pXc7ud-aIgI?si=rIuL2V4IF3ViPSER

Voor welke vraagstukken huur je een Profnar® in?

Dat kan verschillend zijn. Er kan een algemene behoefte zijn om te onderzoeken waar de blinde vlekken van een directie liggen. Hoe denken mensen écht over de onderneming? Natuurlijk kun je veel vragen in een medewerkersonderzoek, maar je kunt niet vragen naar blinde vlekken. Want je weet niet wat je blinde vlekken zijn. De Profnar® gaat niet alleen op zoek naar de blinde vlekken, maar helpt je medewerkers ook hun eigen rol kritisch onder de loep te nemen. Helpen reflecteren is een belangrijke functie van de Profnar®.

Een Profnar® wordt ook ingeschakeld voor specifieke vraagstukken. Bijvoorbeeld; hoe valt een fusie, of een ander groot verandertraject in de organisatie? Hoe staat het met de veiligheid en werksfeer? Komt er geen gedrag voor dat je niet wilt als directie? Maar ook kan een Profnar® onderzoeken hoe inclusief je organisatie is. Kan iedereen zichzelf zijn?

Hoe lang blijft een Profnar® in een bedrijf?

Dat is een beetje afhankelijk van het vraagstuk. Maar meestal komt de Profnar® een dag in de week voor een periode van 3 tot 6 maanden.

Welke opleiding volg je om Profnar® te worden?

De Profnar® die je inhuurt om in jouw bedrijf te komen, heeft de Master Profnar® opleiding van het Narrengilde gevolgd. Hiermee is hij of zij uitgerust om maximale impact in jouw organisatie te bereiken.

Maar je kunt ook een interne Profnar® opleiden. Daarvoor is de verkorte Profnar® Gezel opleiding. In twee dagen krijgt de cursist de basisbeginselen van het Profnarschap aangeleerd en kan in de eigen organisatie deze rol innemen.

Kan ik ook Profnar® worden?

Absoluut. De Profnar® gezel opleiding staat open voor iedereen die wel een snufje hofnar kan gebruiken. Hier lees je er meer over.
https://www.chefsache-communicatie.nl/uncategorized/volg-de-profnar-gezel-opleiding/

Heb je meer vragen? Stel ze gerust!