Ik help je met een glimlach de beste beslissingen te nemen

Ik ben een Profnar®.

Vroeger had iedere koning een hofnar. Dat was niet alleen een grappenmaker, maar zijn belangrijkste adviseur. Want hij was de enige die de koning altijd de waarheid kon zeggen zonder dat zijn kop eraf ging. Andere hovelingen durfden dat niet. Ook in het moderne bedrijfsleven is een professionele hofnar belangrijk: iemand die de directie een spiegel voorhoudt, blinde vlekken wegneemt en de organisatie in staat stelt constructieve tegenspraak te realiseren.

De Profnar en de directeur

 Zie en hoor jij als directeur alles wat er in jouw bedrijf speelt? Nee, precies. Maar je hebt die informatie wel nodig om de beste beslissingen te kunnen nemen. Een Profnar® is de moderne versie van de hofnar. Die zorgt ervoor dat de waarheid in jouw organisatie boven tafel komt. Op een luchtige manier. Niet als externe adviseur of consultant, maar als onderdeel van je organisatie. Hij zorgt ervoor dat mensen zich openstellen en durven te zeggen wat ze écht vinden en wat er écht speelt. Via trainingen, workshops of als tijdelijk onderdeel van jouw organisatie help ik je blinde vlekken weg te nemen en gezonde tegenspraak te organiseren.

 

Ben jij een Professionele Hofnar?

Herken jij jezelf in de Profnar? Ben jij degene die altijd de rake opmerkingen maakt die anderen niet durven maken? Dan is de Profnar Gezel opleiding van Het Narrengilde iets voor jou. In twee cursusdagen nemen we je mee in het leven van de professionele hofnar zodat jij in jouw organisatie nog effectiever deze rol op je kunt nemen. Klinkt interessant? Mail me en ik stuur je meer informatie.

De Profnar voor de OR of jouw team

Een Ondernemingsraad heeft ook als taak het reflecteren op de beslissingen van de directie. Als vertegenwoordiger van alle medewerkers legt de OR net als de Profnar ook blinde vlekken bloot. Zit jij in de OR en wil je leren hoe je dit nog effectiever doet met de methode van de professionele hofnar? Neem dan contact met me op en ik vertel je alles over de Profnar opleiding voor Ondernemingsraden.
Of wil je met je team deelnemen? Ook dat kan!

 

Ik als Profnar in jouw organisatie

Als Profnar® kom ik een half jaar in je organisatie, voor een dag in de week. In die tijd ga ik op zoek naar de antwoorden op jouw vragen. Bijvoorbeeld hoe de bedrijfscultuur ervaren wordt, wat mensen vinden van een bepaalde grote verandering of van de keuzes die worden gemaakt. Daarnaast help ik om constructieve tegenspraak te organiseren waar het bedrijf beter van wordt.

Ik ben waar jij me wilt hebben; bepaalde vergaderingen en bijeenkomsten. Maar ik ga ook zelf het bedrijf in. Met mensen praten, in de kantine zitten, dagen meewerken. Alles om zo veel mogelijk te weten we komen over wat er speelt.

Jij krijgt hier verslag van. Geen namen en rugnummers, dat schaadt het vertrouwen. Maar wel wat er gebeurt, wat er leeft bij mensen.

Ik houd je een spiegel voor waar nodig en ik leg jouw blinde vlekken bloot. En ja, ik laat je ook lachen.

Durf je dat aan?

Neem dan contact met me op:

sander@narrengilde.nl
06 34 37 68 43

Neem contact met me op!

Wil je meer weten? Neem dan contact op. Ik drink mijn koffie zwart.

Chefsache
Communicatie

door Sander Haas